zelf kruidnoten bakken

 

ingrediënten:

125g BioShop rietsuiker, 10g speculaaskruiden, 150g boter of plantaardige margarine, 250g tarwebloem, 1/2 tlp zout, 4 elp melk of sojamelk

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160°C.

Doe alle ingrediënten in een kom en kneed dit goed door elkaar tot een soepel deeg. Voeg de melk pas als laatste toe want hiermee kun je de soepelhied bepalen.

Laat het deeg een uurtje rusten zodat de kruiden goed in kunnen trekken.

Bekleed het bakblik met bakpapier of wrijf het in met boter.

Maak hele kleine bolletjes van het deeg en leg ze op het bakblik. Je kunt ze een beetje platdrukken.

Bak ze in 15à 20 minuten, onderin de oven, licht bruin en gaar.

Suggestie: bewaar de kruidnoten in een goed gesloten trommel zodat ze krokant blijven

 

Smakelijk!