Wraps met geroosterde bataat, zwarte bonen en mais

Wraps zijn altijd een goed idee wat ons betreft maar deze zijn altijd een succes.

Maak er een salade bij van  fijn gesneden rode kool met mandarijntjes en hazelnoten : een feestje op je bord! 

 

Ingrediënten:

400g bataat (zoete aardappel) of pompoen, 1 tl komijnpoeder, 1 tl gerookt paprikapoeder, 200g maiskorrels, 400g zwarte bonen, 1 rode ui, 2 tenen knoflook, 300g (vegetarisch) gehakt, 2 el tomatenpuree, 2 tl oregano, 6 tortillawraps of taco's, verse dille of koriander

Extra toppings: zure room, avocadoblokjes, geraspte kaas 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Was en schil de bataat en snij in kleine blokjes, zo'n 1-2 cm groot.

Snij de paprika in niet te kleine stukken. 

Meng bataat en paprika in een kom met kokosolie of olijfolie, komijnpoeder, paprikapoeder en zout en peper.

Spreid uit op bakpapier op een bakplaat en schuif in de oven, rooster ongeveer 15 minuten.

Verhit ondertussen wat olie in een koekenpan en fruit daarin ui en knoflook heel even aan. Voeg het gehakt toe en bak goudbruin. 

Voeg mais en bonen toe. 

Meng de tomatenpuree met wat water en voeg ook toe. Breng op smaak met de oregano en wat peper en zout.

Verwarm de wraps. 

Meng wat zure room met limoensap. Hak dille of koriander fijn en snij een avocado in blokjes. 

Eventueel kun je er ook nog geraspte kaas bij serveren. 

Een salade erbij en aanvallen maar! 

 

Smakelijk!