
Ingrediënten
200g knolselderij, 2 stronkjes witlof, sap van 1/2 citroen, 1 bloedsinaasappel, 2 mandarijnen, 1 grapefruit,
50g walnoten, 50g zwarte olijven, wat blaadjes munt of waterkers voor de garnering
Voor de dressing: 80g waterkers, 2 el yoghurt, 1 el mayonaise, 2 tl grove mosterd, evt. wat honing
Bereiding:
Maak de dressing: Pureer de waterkersblaadjes samen met de yoghurt, mosterd, mayonaise en honing in een mengbeker. Verdun desnoods met wat water, citroensap of wat notenolie.
Schil de knolselderij en schaaf er dunne linten van.
Kook 1 liter water en schenk dit over de knolselderij linten in een vergiet.
Laat uitlekken. Snij de witlof in de lengte in dunne repen. Besprenkel met citroensap.
Schil het citrusfruit heel dik en snij ze allemaal in dunne plakjes.
Rooster de noten in een droge koekenpan.
Leg de knolselderij en de witlof op een schaal, leg de schijfjes citrus erop.
Giet de dressing erover en bestrooi met noten en olijven en wat groene blaadjes.
Bron: Janneke Meijer