
Een vrolijk lente-toetje met rabarber en fruit van het seizoen met vlierbloesemsiroop, biodynamische kwark en ontbijtkoekcroutons.
Ingrediënten:
1/4 ontbijtkoek, 100 ml thee van verveine of kamille, 500 ml kwark of plantaardige vervanger, 50 ml vlierbloesemsiroop, 400g rabarbermoes of -jam, 250g aardbeien, 1 el olie of boter, takje munt
Bereiding:
Meng de kwark met de vlierbloesemsiroop.
Snij de aardbeien in plakjes. Snij een lange plak van de langste zijde van de
ontbijtkoek en snij hier dunne balkjes van.
Verkruimel de rest van de ontbijtkoek en druppel er de thee over. Leg dit plakkerige mengseltje op de bodem van 4 glazen of potjes.
Schep er dan een paar el kwark op.
Daarna schep je er een paar lepeltjes rabarbermoes of -jam op en wat aardbeienplakjes.
Lepel hier weer kwark over en tot slot nog wat rabarbermoes of -jam.
Verhit de boter of olie in een koekenpan en bak de balkjes ontbijtkoek goudbruin.
Laat ze afkoelen op een papiertje.
Garneer de glaasjes met bloemen en wat munt en leg de balkjes ontbijtkoek er
bovenop.
Smakelijk!