
Ingrediënten:
160g BioShop kikkererwten, 1/2 rode paprika fijngesnipperd, 1/2 rode ui fijngesnipperd, 1teentje knoflook uitgeperst, 1/2 tl komijn, 1/2 tl cayennepeper, 1/2 tl zwarte peper, 1 el fijngehakte verse koriander, 1/2 kopje bloem, enkele druppels rijstazijn, 2 el tahin, BioShop olijfolie
Bereiding:
Bereid de kikkererwten zoals vermeld op de verpakking en laat ze goed uitlekken. Dit doet u best de dag op voorhand.
Doe de kikkererwten in een kom en stamp ze fijn met een stamper. Ze moeten niet volledig fijn gestampt worden.
Voeg alle ingrediënten toe en kneed goed met de handen, indien nodig nog wat bloem toevoegen.
Vorm 6 - 8 burgers.
Verhit wat olijfolie in een pan en bak ze 4 min. aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Deze pittige veggie burgers kunt u ook perfect klaarmaken op de bbq.
Lekker met gebakken rode uienringen, knapperige groenten en een frisse dipsaus tussen een bruin broodje of geef er een couscous salade bij.
Tip: deze veggieburgers kunt u ook invriezen als ze gebakken zijn.
Opwarmen doe u best in de oven.