Vegan detox poké bowl

Best veel werk, maar doe het gewoon in het weekend. Helemaal zen wordt je ervan!

 

Ingrediënten:
125g udon rijstnoedels, 1 kwart kleine rode kool, fijngeschaafd of gesneden, 2 el rijst- of appelazijn, 1 el karwijzaad, 2 blaadjes laurier, 150g knolselderij, in kleine blokjes gesneden, 100g chinese kool, in brede repen gesneden, 1 el kokosolie, 1 teen knoflook, 1 klein duimpje verse gember, 1 stukje verse kurkuma (of 1/2 tl poeder), ½ tl komijnzaad of -poeder, 100g edamame boontjes (diepvries), ontdooid, 1 kleine winterwortel, in dunne linten gesneden, even in citroensap wegzetten, 2 el olie om te frituren, gerookte tempeh (Hobbit), 2 el tamari

 

Ingrediënten voor de dressing:
2 el geroosterde sesamolie, 1 el tamari of andere sojasaus, 1 el geroosterde sesamzaadjes, houd wat achter

 

Ingrediënten voor de garnering:
handje korianderblaadjes, rode peper in ringetjes, stengel bosui in schuine ringen

 

Bereiding:
Snijd de rode kool fijn en doe in een kommetje met azijn, honing, karwijzaad en laurierblaadjes. Laat een half uurtje staan.
Snijd de Chinese kool en verhit 1 el kokosolie in een koekenpan. Roerbak de Chinese kool even kort.
Rasp de gember erover en bestrooi met wat zout. Wok nog even, maar houd de kool knapperig.
Bak de knolselderijblokjes in wat kokosolie met wat geraspte kurkuma erover en wat komijn(zaad of -poeder). Schep steeds om en laat beetgaar worden.
Schaaf de wortel in linten (of doe dat met een dunschiller of kaasschaaf).
Kook de edamame boontjes een minuut of 2 in kokend water. Laat uitlekken.
Bak in frituurolie de reepjes tempeh knapperig.
Klop een sausje van de olie en de tamari.
Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Giet af en roer het sausje er door.
Schep de noedels in een kom en leg alle andere ingrediënten erop. Bestrooi tot slot met bosui, sesamzaad, rode peper, kiemen en koriander.
 

 

smakelijk