
Ingrediënten (4 personen)
250 g tofu naturel, 2 el tamari, 1 tl kurkuma, 1 tl gember, mespunt zwarte peper, 1 rode paprika, 1/2 courgette, 1/2 aubergine, 1 maiskolf, 2 tenen knoflook, 2 el olijfolie, 1 tl gemalen komijn,
Voor de kruidenolie
1 bosje koriander, 50 ml BioShop olijfolie, 1 teen knoflook, mespunt chilipoeder
Ook nodig: spiesjes van bamboe of metaal
Bereiding:
Druk het vocht uit de tofu met een schone keukenhanddoek. Zo neemt de tofu de marinade beter op en wordt gemakkelijke krokant op de bbq.
Snijd de tofu daarna in blokjes van 2 x 2 cm. Leg in een schaaltje. Klop een marinade van de tamari met de kurkuma en de gember, 1 uitgeperste knoflookteen en de peper. Schenk over de tofu. Laat minstens een half uurtje intrekken. Kook de maiskolf in 10 minuten gaar. Laat iets afkoelen en snijd in dikke schijven. Snijd de paprika in stukken en doe hetzelfde met de aubergine en de courgette. Snijd de ui in 4 stukken. Hak het teentje knoflook fijn en doe in een kommetje, doe daarbij de komijnpoeder, de olie en wat zout en peper naar smaak. Laat de paprika, de courgette, de ui en de aubergine daar een half uurtje in marineren. Rijg dan spiesjes van blokjes tofu, ui, paprika, courgette, aubergine en een schijf mais.
Maak de olie door een bosje koriander fijn te hakken, daarbij doe je dan 50 ml olie, 1 uitgeperst teentje knoflook en een snuifje chilipoeder.
Fijnhakken in een blender of met de staafmixer.
Verhit de bbq tot matig heet. Rooster de spiesjes een minuut of 10 tot 20.
Leg ze op een schaal en serveer met de korianderolie.
Bron: Odin