
Lunch tip: zuurdesemtoast met hummus, pittige geroosterde wortels met harissa, gekarameliseerde uitjes en frisse granaatappelpitjes.
Harissa is een peperpasta op basis van hete rode pepers, knoflook en komijn, die in heel Noord-Afrika wordt gegeten.
Ingrediënten:
3 sneetjes zuurdesembrood, 1 el BioShop olijfolie, kant-en-klare Florentin hummus, 2 wortels, 1 klein uitje, 1 el Yakso harissa , peper & zout naar smaak, bosje verse peterselie, 1 el granaatappelpitjes
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de wortels door vieren over de lengte zodat ze snel garen én op een sneetje brood passen.
Besprenkel de wortels met harissa, peper, zout en olijfolie. Mix het geheel goed zodat alles bedekt is en verdeel over de bakplaat. Rooster ca. 20 minuutjes in de oven.
Snij de ui in ringen en fruit ze in een pan met wat olie, laat ze rustig fruiten op laag vuur en zet opzij.
Haal de wortels uit de oven.
Rooster je toast met wat olijfolie (eventueel wat knoflook) in een pan of oven voor een paar minuutjes. Besmeer toast met hummus, verdeel de wortels, uitjes en besprenkel met verse peterselie en granaatappelpitjes.
Smakelijk