tips voor een lekkere vegetarisch barbeque

  • Kies de juiste vleesvervangers. Seitan en tofublokjes lenen zich uitstekend om een brochette te maken. Gebruik liever geen gepaneerde burgers, die verbranden snel op de BBQ. Let ook op de temperatuur, die mag meestal wat lager zijn dan bij een BBQ met vlees. Houd vlees en vegetarische bereidingen gescheiden op de BBQ.

 

  • De ene groente is beter geschikt voor de BB Q dan de andere. Favorieten zijn courgettes, paprika, champignons, aubergines en maïskolven. U kunt ze ook kort marineren voor het grillen. Sojasaus, gember, limoensap en wat kerriepoeder of peper meer hebt u niet nodig. Hardere groente soorten zoals wortelen, bietjes, bloemkool en asperges best even kort blancheren. 

 

  • Gebruik voldoende olie als u de groenten niet marineert. Tip: meng uw favoriete kruiden en specerijen door de olie samen met enkele druppels citroensap. Veel lekkerder dan de kruiden er achteraf opstrooien. 

 

  • Vergeet niet om voor lekkere bijpassende sausjes te zorgen. Met onze handige tapenades en pesto’s samen met yoghurt of platte kaas is dit een koud kunstje.

 

  • Pitabroodjes en tortilla wraps en naanbroodjes laten zich graag vullen met heerlijke gegrilde groenten, vegetarische worstjes aangevuld met een frisse salade. Wraps zijn in 1 minuut klaar op de BBQ.