Sushirolletjes met gerookte zalm

 

Ingrediënten (voor 8 personen)

400g sushi rijst of kleefrijst, 6 el Manna rijstwijnazijn genmai-su, 6 Manna nori vellen, 1 avocado (geschild, ontpit en in reepjes gesneden), 225g Bioverde gerookte zalm (in reepjes gesneden), 2 el Manna wasabi, Manna bamboematje voor sushi

Bereiding:

Spoel de rijst overvloedig tot het spoelwater helder is. Kook volgens de instructies op de verpakking. Voeg 6el rijstwijnazijn toe en meng voorzichtig met de rijst. Laat de rijst zo snel mogelijk afkoelen ( niet in de koekkast plaatsen). Leg 1 blaadje nori op het sushimatje (gladde kant onderaan) en verdeel er een dun laagje rijst overheen. Laat bovenaan ongeveer 2 cm rjistvrij.

Smeer in het midden van jet blad een streepje wasabi over de hele breedte. Leg in de breedte een strook met de reepjes avocado, komkommer en zalm. Maak de vrije bovenrand van de nori een beetje nat en begin aan de onderkant met rollen.

Druk stevig aan en plak vast met de vochtige rand. Herhaal dit nog 5 keer. Snijdt elk rolletje in 8 gelijke stukjes.

Tip: zet een kom met water en rijstwijnazijn in uw buurt en houd uw handen hiermee vochtig, dit voorkomt dat de rijst aan uw handen blijft kleven.

Smakelijk