Stoofperen met boekweitpoffertjes

 

Ingrediënten:

6 stoofperen, flinke scheut vlierbessensap, ongeraffineerde suiker naar smaak (oerzoet), 1/2 kaneelstokje, 2 kruidnagels, 50g boekweitmeel, 25g tarwebloem, 100 à 125 ml haver of rijstdrank of melk, scheutje (ahorn)siroop of diksap, 1/2 ei, snufje zout, olijfolie, 2 el boekweitzaden (kasha)

1 tl honing, 125 ml slagroom

 

Bereiding:

Stoofperen schillen en samen met suiker, vlierbessensap, kaneelstokje, kruidnagels en water koken totdat de peren rood gekleurd zijn. Dit duurt ongeveer een uur.

Slagroom kloppen.

Deeg maken van boekweitmeel, tarwebloem, siroop, ei, zout en haverdrank.

Poffertjesplaat goed verwarmen en insmeren met olie.

Spuit of schenk het deeg in de holletjes in de pan en bak ze totdat het deeg aan de bovenkant droog is. Met een vork omkeren.

Boekweitzaden roosteren in een droge pan totdat ze bruin kleuren en lekker ruiken.  Vuur uitzetten en honing door de zaden roeren.