Stamppot met savooi en tofureepjes

 

 

Ingrediënten:

1 savooi, 650g aardappelen, 200 ml melk of havermelk, BioShop olijfolie, peper, zout, nootmuskaat, curcuma, groentebouillon, 3 el diepvries erwtjes (reeds gekookt), 1pakje Hobbit tofureepjes licht gekruid

 

Bereiding:

Schil de aardappelen en kook ze gaar met een snuifje zout.

Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de savooi, snijd in smalle reepjes en spoel onder koud water.

Fruit de savooi in wat olijfolie, voeg wat peper en zout en een snuifje curcumapoeder toe en laat nog 10 min. zachtjes stoven.

Stamp de aardappelen( niet te fijn).Voeg de melk toe en breng op smaak met een beetje groentebouillon, peper en nootmuskaat.

Meng de savooi erdoor en de erwtjes.

Bak de tofureepjes  in een scheutje olijfolie en serveer de krokante reepjes bij de stamppot.