spelt scones

Ingrediënten: 2 1/2 kop speltmeel, snuifje zeezout,1 tl bicarbonaat, 1 1/2 tl wijnsteenbakpoeder, 2tl kaneel, 6 el koude bio margarine, 1/2 kop BioShop appelsap, 1/2 kop BioShop krenten, zeste van een halve bio citroen, 2 el citroensap, 2 el sojamelk, 3 el ahornsiroop Bereiding: Verwarm de oven voor op 180° en leg een stuk bakpapier op een ovenschaal. Doe het meel, het zout, bicarbonaat, bakpoeder en kaneel in een kom en meng. Meng het appelsap, de krenten, de citroenschil, het citroensap, de sojamelk en 2 el van de ahornsiroop in een kommetje. Doe de margarine bij de droge ingrediënten en snijd in stukjes tot u kleine bolletjes verkrijgt. Voeg nu de vloeibare ingrediënten toe en meng voorzichtig. Verdeel het deeg in gelijke porties over het bakpapier met behulp van een ijsschep. Pas indien nodig de vorm van de scones aan met behulp van een vork maar zorg dat ze minstens 2 cm dik zijn. Laat voldoende afstand wan de scones worden groter tijdens het bakken. Bak gedurende 12 tot 14 minuten in de oven tot de scones goudbruin zijn. Voor een glanzend effect kun je de scones halverwege de baktijd instrijken met de rest van de ahornsiroop. Laat de scones een beetje afkoelen op een rooster. U kunt ze warm serveren met BioShop confituur of laat ze volledig afkoelen om mee te nemen in de lunchbox. Bewaar ze in een luchtdichte doos gedurende 4 tot 5 dagen.