Sophie Conran's Edelflower Fairy Cakes

Ingrediënten:

100g boter, 100g suiker, 2 BioShop eieren, 100g zelfrijzend bakmeel, 1 tl bakpoeder, 1 tl vanille-extract

Voor de vlierbloesem caramel topping : 100g basterdsuiker, 25g ongezouten boter, 25ml Belvoir vlierbloesemsiroop, 100 ml slagroom

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200C.

Doe de boter en suiker in een kom en klop met een houten lepel tot bleek, licht en luchtig.Klop de eieren los in een kan en voeg geleidelijk toe aan het botermengsel, klop goed tussen de toevoegingen door.Zeef de bloem en het bakpoeder erover en spatel het voorzichtig met het vanille-extract erdoor.Bekleed een cupcakevorm met papieren cakevormen en vul ze voor de helft met het cakemengsel.Bak 15 - 20 minuten of tot de cakes zijn gerezen en er goudbruin uitzien. 

Laat afkoelen op een rek en decoreer.

Je sprookjescake versieren :

Verhit de suiker, boter en een eetlepel water in een kleine pan op middelhoog / hoog vuur en roer een beetje totdat het bruin begint te worden. Roer de slagroom erdoor en laat nog 5 minuten borrelen of tot alle suiker is opgelost en je een gladde saus hebt. Voeg ten slotte de siroop toe en roer erdoor. Blijf warm totdat het nodig is.

 

Smakelijk

 

 

Bron: Belvoir Fruit Farms