Snijbiet met aardappel op Kroatische wijze

Snijbiet is een lekkere, veelzijdige groente die je herkent aan de grote bladeren die in verschillende tinten kunnen voorkomen.
Snijbiet wordt in sommige streken ook wel warmoes genoemd, het is een variant met een wat dikkere stengel en een helder groen blad.
Snijbiet is de vriend van veel hobby tuiniers omdat het zo gemakkelijk te telen is en weinig plaats in neemt.
Deze groente is rijk aan vit. C, calcium en ijzer. Net als bij spinazie warmt u snijbiet of warmoes liever geen tweede keer op vanwege het nitraatgehalte.
Bewaren doet u best niet langer dan enkele dagen in de groentelade van de koelkast.
Snijbiet kunt u rauw gebruiken, kort koken of wokken, in pasta gerechten en in groentetaarten. Hoewel de stengel ook gebruikt wordt, zijn het de bladeren die de echte smaakmakers zijn.

Snijbiet met aardappelen op Kroatische wijze

Ingredi├źnten:
750g snijbiet, 6 middelgrote, vastkokende aardappelen, water, zout, BioShop olijfolie, 6 teentjes knoflook, 2 uien, zwarte peper

Bereiding:
Was de snijbiet en snijd op repen. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de snijbiet en de aardappelen gaar in water met een snuifje zout gedurende een kleine tien minuten.
Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
Snipper de look fijn en de ui wat grover en fruit in de olijfolie.
Doe de aardappelen en de snijbiet erbij en breng royaal op smaak met zwarte peper.
Goed gezelschap voor nog meer vergeten groenten zoals bijvoorbeeld raapjes en past goed bij stoofvlees of (vegetarische) worst.