
Dat havermoutpap een gezond ontbijt is, daar zijn we stilaan allemaal wel van overtuigd.
Maar de tijd om het 's morgens klaar te maken hebben we meestal niet. Overnight oats zijn de perfecte oplossing en nog lekker ook!
Doe alle ingrediënten 's avonds in een goed af te sluiten potje.
's Morgens even omroeren en uw favoriete topping erop en klaar is uw ontbijt om mee te nemen of direct thuis op te eten.
Deze vijf recepten garanderen alvast een week vol afwisseling
Maandag: basic
90g BioShop havermout, 90 ml melk, 3 el Griekse yoghurt, 1 geprakte banaan, Snuifje zout, Snuifje kaneel
Meng alles in een makkelijk transporteerbaar kommetje en laat een nacht rusten. Werk de volgende ochtend af met iets crunchy, zoals granola, noten of blauwe bessen.
Dinsdag: carrot cake overnight oatmeal
90 ml amandelmelk, 90g BioShop havermout, 1 geprakte, goed rijpe banaan, 1 grote geraspte wortel, snuifje kaneel, snuifje zout, indien gewenst: wat geroosterde pecannoten, als topping
Alles mengen in een potje, de ochtend erna even doorroeren
Woensdag: chocolade-kokos
90g BioShop havermout, 90 ml kokosmelk, 2 el ongezoet BioShop cacaopoeder, 1 el BioShop lijnzaad, 2 el ahornsiroop, snuifje zout
Als topping: geraspte kokos en donkere chocolade
Donderdag: kokos met kardemom en blauwe bessenjam
Voor de jam: (genoeg om nog wat opzij te zetten)
550g blauwe bessen (bevroren), 60 ml ahornsiroop, snuifje zeezout, 3 el chiazaadjes, 1 tl citroensap
Voor de havermout:
100 ml kokosmelk, 90g BioShop havermout, 2 el chiazaadjes, een flinke geut ahornsiroop, 1/2 tl gemalen kardemom (of meer, naar smaak), 1/4 tl kaneelpoeder (of meer, naar smaak), 1 peer
Laat voor de jam de blauwe bessen, ahornsiroop en zout 8 tot 10 minuten sudderen op een laag vuurtje. Voeg de chiazaadjes toe en verwarm nog 15 minuten, tot de jam dikker lijkt. Voeg nu de citroensap toe en laat afkoelen.
Doe alles behalve de peer de avond voordien in een potje en laat rusten.
De volgende ochtend even roeren de peer erbij snijden en een flinke schep jam erbij doen en je bent klaar.
Vrijdag: voor amandellovers
90g BioShop havermout, 90 ml ongezoete amandelmelk, 1 el ahornsiroop, 1 tl BioShop lijnzaad, 2 tl amandelpoeder, 1 tl chocoladedruppels
Meng alles volgens het vaste stramien en vergeet je lepel niet!