Sandwichspread met lentegroente

 

Een broodje met sandwichspread is heerlijk fris, maar het is ook supermakkelijk om zelf te maken met groenten die je in huis hebt. Doperwtjes, worteltjes, aurgurken, experimenteer er op los!

 

Ingrediënten:

250 g cottage cheese, 2 lente-uitjes, 1 el verse gehakte dille, 1 el verse gehakte bieslook, 1 tl kerriepoeder, 1 tl gembersiroop, 150g gemengde groente zoals aspergestukjes, radijsjes, doperwten, gele paprika, peultjes…, 3 augurken (zuur of zoetzuur), 6 zilveruitjes, zout en peper naar smaak

 

Bereiding:

Klop de cottage cheese met een mixer of in de keukenmachine tot hij romig is.

Blancheer hardere groente, zoals asperges en doperwten of peultjes ongeveer 2 minuten in kokend water en spoel koud af.

Snij alle groente in kleine blokjes, behalve de doperwtjes natuurlijk…

Snij ook augurken en zilveruitjes heel klein.

Meng alles met de cottage cheese.

Meng de kerriepoeder en de gembersiroop erdoor.

Meng de dille en bieslook erdoor.

Kruid naar smaak met zout en peper.

Tip: lekker op een zadencracker of een stokbroodje bij de picknick! Je kunt er ook blaadjes witlof mee vullen voor een lekkere lichte en glutenvrije snack!