
Snel gepickelde radijsjes om als bijgerecht te serveren of over curry's, in een wrap, door een salade, op een broodje met kaas.... eindeloos veel mogelijkheden om een zuurtje aan een maaltijd toe te voegen .
Ingrediënten:
1 bosje radijsjes, 1 theelepel zout, 125 ml witte-wijnazijn, 65 ml water, 20g suiker, 2 tl mosterd- en/of venkelzaad
Bereiding:
Maak de radijsjes schoon en snij ze in kwarten of plakjes.
Bestrooi ze met zout en een half uur staan.
Spoel de radijsjes af en doe ze in een gesteriliseerde glazen pot.
Breng de azijn met het water, de suiker en het mosterd- of venkelzaad aan de kook.
Roer tot de suiker is opgelost en giet over de radijsjes heen.
Sluit goed af en laat afkoelen.
Je kunt ze na een uurtje al gebruiken, maar het is nog lekkerder om ze een paar dagen te laten staan.
Smakelijk!