Rabarbertaart

 

Ingrediënten:

300g bloem, 175g BioShop rietsuiker, 175g boter, 4 BioShop eieren, 2dl room, 6 stengels rabarber, 10 lange vingers, 1 zakje vanille suiker

 

Bereiding:

Meng de boter met de bloem, 1 ei en 4 el suiker en kneed tot een bol. Laat het deeg 1uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 220°.

Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem. Rol het deeg uit en doe het in de vorm.

Verkruimel de lange vingers boven het deeg. Snijd de rabarber in kleine stukjes en verspreid ze over het deeg. Meng de room met de rest van de suiker, 2 eieren en het zakje vanillesuiker en giet het mengsel over de rabarber.

Bestrijk de rand van het deeg met losgeklopt ei. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30 min.

De taart warm of koud opdienen, eventueel met een bolletje vanille ijs.