Quinoa salade met appel en geitenbrie

Ingrediënten:

200g BioShop quinoa, 1 Greenstar appel ongeschild, citroensap, 1 gele paprika, 2 lente uitjes, 2 el BioShop zonnebloenpitten, 2 el granaatappelpitjes, 1 el fijngehakte peterselie en enkele blaadjes, 1 el honing of agavesiroop, 2 el rijstazijn, 2 el BioShop olijfolie, witte peper, Herbamare kruidenzout, 150g geitenbrie

 

Bereiding:

Bereid de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen.

Snijd de appel  in blokjes en besprenkel met citroensap.

Maak de paprika schoon en snijd in kleine stukjes en snipper de lente ui fijn.

Rooster de zonnebloempitjes.

Meng olie, azijn en honing en breng op smaak met Herbamare zout en peper.

Schep de quinoa, de groenten, de peterselie, de appelblokjes, de zonnebloempitjes en de granaatappelpitjes door elkaar en vermeng met de vinaigrette.

Verdeel over vier schaaltjes of glaasjes.

Verkruimel de geitenbrie en schep over het quinoa mengsel.

Versier met enkele granaatappelpitjes en zonnebloempitten en een blaadje peterselie.

Lekker als salade bij de maaltijd of als aperitiefgerechtje.