
Een lekker weekendrecept van onze biologisxhe bakker
Ingrediënten:
500g grote champignons, 1 teentje knoflook, 2 el olijfolie, zout, peper
Voor de kool salade:
1/4 witte kool, 1/4 rode kool, 1 winterwortel, 1 rode ui, 1 el mayonnaise (vegan), sap van 1/2 citroen, 1 tl mosterd
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rasp de grote champignons in een grove rasp en doe in een kleine ovenschaal.
Meng knoflook met olijfolie, zout en peper en meng dit door de champignons.
Zet in de oven tot de massa voor 1/2 is geslonken en laat afkoelen.
Maak ondertussen de koolsla.
Snijd de kolen en de rode ui in dunne plakjes
Rasp de winterwortel in grove snippers
Maak de dressing van mayonaise, citroensap en mosterd en giet deze over de
koolsalade heen.
Schep goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Snijd een paar dikke plakken biologisch brood en beleg de sandwich met een dikke laag
pulled mushrooms en daar bovenop de koolsalade.
Smakelijk!