Pulled mushroom

 

Een lekker weekendrecept van onze biologisxhe bakker

 

Ingrediënten:

500g grote champignons, 1 teentje knoflook, 2 el olijfolie, zout, peper

Voor de kool salade:

1/4 witte kool, 1/4 rode kool, 1 winterwortel, 1 rode ui, 1 el mayonnaise (vegan), sap van 1/2 citroen, 1 tl mosterd

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Rasp de grote champignons in een grove rasp en doe in een kleine ovenschaal.

Meng knoflook met olijfolie, zout en peper en meng dit door de champignons.

Zet in de oven tot de massa voor 1/2 is geslonken en laat afkoelen.

Maak ondertussen de koolsla.

Snijd de kolen en de rode ui in dunne plakjes

Rasp de winterwortel in grove snippers

Maak de dressing van mayonaise, citroensap en mosterd en giet deze over de

koolsalade heen.

Schep goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Snijd een paar dikke plakken biologisch brood en beleg de sandwich met een dikke laag

pulled mushrooms en daar bovenop de koolsalade.

 

Smakelijk!