
Deze spiced pruimen-uienchutney past perfect bij de knolselderij-appelpakketjes, maar smaakt ook erg goed bij een stuk vlees of bij een kaasplankje.
Ingrediënten:
750g pruimen, 2 grote uien, gesnipperd, 2 knoflookteentjes, fijngesnipperd, 200 ml rodewijnazijn, 500 g rietsuiker, ½ tl zout, 1 tl gemberpoeder, 1 tl speculaaskruiden
Bereiding
Ontpit de pruimen en snij in 8 stukken.
Breng in een roestvrijstalen pan de pruimen, uien, knoflook, gember, speculaaskruiden, zout en azijn aan de kook.
Zet het vuur laag en laat alles zachtjes koken voor 20 minuten. Voeg daarna de suiker en 50 ml water toe en laat nog 30 minuten zachtjes koken.
Laat de chutney afkoelen en schep in goed schoongemaakte potten of weckpotten. Na openen moet de chutney gekoeld bewaard worden en is het twee weken houdbaar.