Pittige topinambourkoekjes

Aardpeer wordt ook wel topinambour genoemd.
Deze veelzijdige groente heeft een nootachtige smaak die zowel aan artisjokken als aan schorseneren doet denken.
Het is een licht verteerbare en voedzame groente die inuline bevat. Bij de vertering van deze polysacharide komt geen glucose vrij en daarom is het een groente die heel geschikt is voor diabetici. Bovendien heeft inuline een gunstige invloed op onze darmflora. Dus goed voor ons allemaal.
Aardpeer bevat biotine en is rijk aan mineralen zoals calcium en silicium.
De veelzijdige aardpeer laat zich zowel rauw, gebakken, gekookt, in soepen, als puree, geroosterd of gefrituurd verwerken.
U kunt deze groente zowel geschild als ongeschild gebruiken.
De knolletjes bewaart u best niet te lang in een zakje onderin de koelkast zodat ze hun knapperigheid niet verliezen.

Pittige topinambourkoekjes

Ingerdi├źnten:
300g aardperen, 1/2 tl five spicespoeder, 1/2 kurkumapoeder, zwarte peper, snuifje zout, 1 ei, 1 el fijngehakte peterselie, 1el bloem, olie

Bereiding:
Was de aardperen, rasp met een grove rasp en druk al het vocht eruit. Meng met het losgeklopte ei, de specerijen, de peterselie en het zout.
Voeg bloem toe tot de massa goed aan elkaar kleeft. Vorm platte koekjes en zet ze nog een tiental minuten in de koelkast om op te stijven. Verhit de olie en bak de koekjes aan beide zijden goudbruin.
Lekker als bijgerecht of als snack met een fris slaatje en een dipsausje.