Pastinaaksoep met een frisse toets

 

Ingrediënten:

5 pastinaken, 2 Greenstar appels, 2 uien, 1/2 bleekselder, 3L bouillon ( kip of groente), 2dl room of plantaardige room, verse laurier, verse thijm, peterselie, olijfolie, peper, zout, citroensap

Bereiding:

Doe een scheutje olie in een grote pan. Schil de uien, snijd ze grof en stoof ze aan. Schil de appels, snijd in stukjes en doe ze bij de uien en laat meestoven. Was de bleekselder, snijd in stukjes en voeg toe. Schil de pastinaak, snijd in grove stukken en doe ze in de pan.

Bind laurier, thijm en steeltjes van de peterselie samen en doe ze bij de groenten.

Schenk de bouillon erbij en laat de soep 30 minuten zachtjes koken.

Verwijder de kruiden en mix de soep volledig fijn. Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout en enkele druppels  citroensap. Versier met gesnipperde peterselie.

 

Dagelijkse kost