Parelcouscous met venkel en passata van cherrytomaten

Ingredi├źnten: 200g Greenage parelcouscous, water, zout, 1 blik La Bio Idea Cherrytomaten 400ml, BioShop olijfolie, 1/2 tl zwarte peper, 1/2 tl kerriepoeder, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 klein chilipepertje, 1 rode puntpaprika, 1 kleine courgette, 2 a 3 venkelknollen, 1/2 Natur Compagnie groentebouillonblokje, 3 takjes dragon, 1 laurierblad Bereiding: Kook de parelcouscous gedurende 4 minuten halfgaar in water en giet af. Mix de cherrytomaten tot een gladde passata. Snijd de ui fijn en fruit in wat olijfolie, voeg zwarte peper en kerriepoeder toe en pers de lookteentjes boven de pan. Halveer de venkelknollen en snijd elke helft nog in 2 a 3 langwerpig stukken. Snijd de paprika in reepjes, de courgette in blokjes en snipper het chilipepertje in kleine stukjes. Doe de groenten bij de ui in de pan, voeg zout toe en laat samen nog even fruiten. 'Giet de passata erbij en het bouillonblokje, dragon en het laurierblad, laat sudderen, laat sudderen tot de venkel al wat zachter is en doe dan de parelcouscous erbij. Voor de liefhebbers kan er een scheutje pernod bij. Laat zachtjes sudderen tot de parelcouscous gaar is. Vis en scampi passen er uitstekend bij. Een beetje teveel gemaakt is geen enkel probleem, de dag erna is dit heerlijke gerechtje nog lekkerder. Smakelijk