Paasbroodjes met ei

Ingrediënten

220g bloem, 1/2 zakje bakpoeder, 20g boter, 90 ml lauwe melk, 4 BioShop eieren, 1 losgeklopt ei, snuifje zeezout, 1 el fijne BioShop rietsuiker

Bereiding:

Meng de bloem, het bakpoeder, de boter, de helft van het losgeklopte ei, de melk, snuifje zout en de suiker en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt een uur rusten.

Verdeel het in 8 stukken en maak een rol van ongeveer 20 cm van elk stuk. Vlecht telkens 2 rollen in elkaar en duw ze aan het uiteinde samen.

Prik een gaatje in de onderkant van elk ei.

Leg de broodjes op een vel bakpapier op een bakplaat en leg een ei in het midden van elk broodje. Dek af met huishoudfolie en laat een uur rusten.

Verwarm de oven voor op 240°C en bestrijk de broodjes met de rest van het losgeklopte ei. Bak ze gedurende 10 minuten in de oven.