Mueslibrood

Ingrediënten:

250 ml melk of haverdrink, 50g BioShop kokosvet, 250g volkorenmeel, 200g bloem, snuifje zeezout,

3 tl kaneelpoeder, 1 el BioShop rietsuiker, 1 zakje gist, 100g BioShop veenbessen, 100g BioShop gojibessen, 150g BioShop noten en rozijnen muesli

 

Bereiding:

Verwarm melk en kokosvet zachtjes. Meng het volkorenmeel, de bloem, zout, kaneel en suiker in een grote kom.

Voeg de melk met het kokosvet toe en de gist. Meng enkele minuten met de mixer met de deeghaken. Kneed daarna nog 5 min. met de hand tot een zacht en glad deeg.

Bestuif een kom met wat meel, leg het deeg erin en dek af met een keukenhanddoek.

Laat 45 min. rijzen op een warme plaats.

Kneed opnieuw, voeg bessen en muesli toe en zorg dat ze goed verdeeld zijn. Druk uit tot een lap van ongeveer 2 cm dikte en rol het deeg op.

Leg de rol met de naad naar beneden in een cakeblik of broodvorm, dek af en laat opnieuw 45 min. rijzen.

Verwarm de oven voor op 180 °en bak gedurende 45 min. Het brood is klaar als het hol klinkt als je er op klopt. Laat een tiental minuten afkoelen in de vorm.

Heerlijk bij het ontbijt maar zeker ook bij de lunch in de brooddoos of als vieruurtje!