Misoshiru - misosoep

by Amber Albarda

Misosoep heeft u in een mum van tijd klaar. Een snelle en lekkere maaltijdsoep vol verse ingrediënten! Of durft u net als veel Japanners uw dag te beginnen met deze gezonde kom soep?

 

Aantal: 2 personen

 

Ingrediënten:

10g arame zeewier, 2 porties (180 gram) bruine rijstnoedels met wakame (glutenvrij), 4 eieren, 1 el kokosolie, 100g gamba’s, 1 rode ui - in zeer fijne ringen, 3 cm gember- fijn geraspt, 2 teentjes knoflook- gesnipperd, 1 chilipeper- gesneden, 750 ml water, 5 bosuitjes- in ringen (plus 1 extra voor garnering), 3 el mugi miso (ongepasteuriseerd), Shoyu naar smaak                            

 

Bereiding:

Was de arame en laat 5 minuten weken.

Breng een pan water aan de kook. Voeg de rijstnoedels toe en kook in 3-4 minuten beetgaar. Spoel af met koud water, zodat de noedels hun structuur behouden.

Kook de eieren gaar zoals jij ze lekker vindt.

Doe een el kokosolie in een soeppan. Voeg de gamba’s toe en bak ze in 3 minuten gaar. Haal de gamba’s vervolgens uit de pan.

Fruit de ui. Voeg indien nodig nog wat kokosolie toe. Doe de geraspte gember, gesnipperde knoflook en fijngesneden chilipeper bij de ui en bak 2 minuten, tot de boel begint te geuren. 

Blus af met ongeveer 750 ml kokend water.

Voeg de geweekte arame, gesneden bosuitjes en miso toe en meng tot de miso is opgelost.

Verdeel de noedels over de soepkommen. Giet de soep over de noedels.

Voeg tamari naar smaak toe. Snijd de gekookte eieren doormidden en maak je bord misosoep af met de eieren, gamba’s en evt. extra bosuitjes.

Wist je dat...

...je voor een vegan variant de garnalen heel goed door tofu of seitan kunt vervangen?

 

Bereidingstijd: < 15 minuten