Mexicaanse gierstsalade

Mexicaanse gierstsalade

 

Ingrediënten:

 

150g BioShop gierst, 200g La Bio Idea zwarte bonen, 200g zoete mais, 3 tomaten, 1 avocado, 1 wortel, 1 kleine rode ui, 2 stukjes Greenage gegrilde paprika en 1 tl van de olie, 1/4 tl knoflookpoeder, 1/4 tl cayennepeper, 1 snuifje komijn, snuifje zeezout, 3 el limoensap, 1 a 2 el agavestroop, verse koriander, 1 pakje tortillawraps

 

Bereiding:

 

Kook de gierst gaar.

Spoel de bonen onder koud water en laat uitlekken. Laat de mais uitlekken.

Rasp de wortel grof, snijd de tomaten en de avocado in blokjes en de rode ui in fijne sliertjes.

Snijd de gegrilde paprika fijn.

Meng de groenten met de gierst en een snuifje zout en wat olie van de gegrilde paprika's.

Vermeng de specerijen met het limoensap en de agavestroop en schep door de salade.

Snipper de verse koriander erover.

Serveer met de tortillawraps en geef er een frisse groene sla bij.

 

Tip: wie deze salade graag echt warm eet kan de groenten en de gierst mengen en heel kort roerbakken.

Daarna pas de avocado en de limoendressing toevoegen.v