
Haal de maximale smaak van mais naar boven door ze te grillen op de BBQ. Lekker met een verfrissende en verrassende dip
Ingrediënten:
4 maiskolven , 1 el olijfolie, 250 ml volle kwark, 100g olijven, 4 gedroogde tomaatjes op olie, ½ bosje peterselie, vers gemalen peper en zout
Bereiding:
Begin met de olijven-kwarkdip: snij de olijven en de tomaatjes in stukjes. Hak de peterselie fijn. Meng met de kwark en maal er wat peper over en doe er een snufje zout bij.
Zet apart in de koelkast totdat de mais klaar is.
Snij het topje van de maïskolven af en trek de bladeren naar beneden. Verwijder de losse draden (het hooi).
Bind het blad samen met een keukentouwtje, dan kun je het blad gebruiken als handvat om de maïs te draaien.
Kwast de kolven in met een beetje olijfolie.
Leg ze op de BBQ en rooster ze in 20-25 minuten gaar. Draai ze steeds om zodat ze gelijkmatig garen.
Serveer met de dip.
Smakelijk!