linzensoep

Ingrediënten:

 

350g BioShop groenbruine linzen, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 grote aardappel, 1 grote wortel, 2 stengels bleekselder, olijfolie,1 ½  l water, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, 1 stukje verse kurkuma of poeder, zout, witte peper, groentebouillon ( Morga,Nature Compagnie...)

 

Bereiding:

Laat de linzen enkele uren weken. Spoel ze in een zeef onder koud water en laat ze uitlekken.

Snipper ui en look fijn, snijd de wortel op schijfjes en de aardappel en de bleekselder in blokjes. Fruit de groenten kort in wat olijfolie. Doe de linzen, de laurierblaadjes, de kruidnagels en de kurkuma erbij en voeg het water toe met een snuifje zout.

Laat ongeveer 40 min. zachtjes koken.

Verwijder laurier, kruidnagel en kurkuma.

Breng op smaak met de groentebouillon en witte peper.

Serveer met lekker warm pita brood!

 

* wie wil kan de soep ook fijn mixen