Linzenpate

Ingrediënten:

400g BioShop linzen Dupuis, zout, groentebouillon, 1 laurierblad, 1 rode ui, 1 grote wortel, 2 teentjes knoflook, oregano, tijm, 2 el tomatenpuree, 2 BioShop eieren, 1 tl bakpoeder, chilipeper, komijn, kurkumapoeder

 

Bereiding:

Spoel de linzen en zet ze ruim onder water met een schepje groentebouillon en een snuifje zout.

Snijd de wortel fijn, Halveer de ui en plet de lookteentjes. Voeg de groenten samen met het laurierblad, tijm en oregano toe aan de linzen en kook ze goed gaar.

Giet de linzen af, laat afkoelen en verwijder look, laurierblad en de halve ui.

Meng de tomatenpuree met de eieren.

Verwarm de oven voor op 180C

Meng de linzen door het eimengsel.

Voeg het bakpoeder toe en breng op smaak met chilipeper, komijn, kurkumapoeder en indien nodig nog wat oregano en tijm Doe het linzenmengsel in een ingevette  patévorm of cakeblik en zet in de oven.

Bak de paté in ongeveer 50 min. gaar( controleer met een prikker, die moet er schoon uit komen). Draai de vorm om op een schaal en laat afkoelen.

Lekker als broodbeleg maar kan ook perfect geserveerd worden bij de warme maaltijd.