Lentetaartjes met groene asperges , munt en doperwten

Ingrediënten:

6 plakjes  bladerdeeg, 125g ricotta, 2 takjes tijm, 2el citroensap, rasp van 1/2 citroen*, 9 groene asperges, 1 BioShop ei, flinke handvol doperwten (bevroren), Bio Shop Griekse olijfolie, witte balsamico of witte wijnazijn, 10 muntblaadjes, zeezout, zwarte peper

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de plakjes bladerdeeg op. Vouw de zijkantjes een klein beetje dubbel voor een dikker randje.

Meng de ricotta met de blaadjes van tijm, citroensap en citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door elkaar. Bestrijk ieder bladerdeeg plakje royaal met dit mengsel.

Snijd + de helft van de groene asperges af en halveer de bovenkanten in de lengte. Leg op ieder taartje 3 halve groene asperges en besprenkel met wat citroensap en strooi wat zwarte peper erover. Bestrijk de randen met los geklopt ei.  Schuif de taartjes in de oven en bak ze in 18-20 minuten gaar en bruin.

Bereid de doperwten volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en meng ze met de olijfolie, witte balsamico azijn, peper en zout.

Strooi de doperwten, de fijn gehalte muntblaadjes, een snuifje peper en wat citroenrasp over de taartjes wanneer ze uit de oven komen.

Smakelijk

                             

Bron: Francesca KOOKT