Kruidige wortelsoep

ingrediënten

 

650g wortelen*, 2 flinke uien, 1 teentje knoflook, BioShop olijfolie, stukje geschilde gember van 5 cm, stukje verse kurkuma (of 1/2 tl poeder), zwarte peper, 1/2 tl currypoeder, 1 kruidnagel, ongeveer 1250 ml water, groentebouillon poeder of blokje, snuifje karwijpoeder, zeezout.

 

Bereiding:

 

Snijd de ui en de wortelen in stukken en snipper het teentje look. Verhit wat olijfolie op een zacht vuur en doe er het stuk gember (in twee gesneden), het stuk kurkuma of de poeder en het currypoeder bij. Als de aroma's vrij komen voeg dan de groenten en de knoflook toe en schep goed om.

Voeg 1250 ml water toe en breng aan de kook, doe er een snuifje zout en groentebouillon bij. Laat sudderen op een zacht vuur tot de wortelen goed zacht zijn.

Verwijder de stukjes gember en de kurkuma als u de smaak niet al te sterk wil, anders kunt u ze gewoon laten zitten. De kruidnagel halen we er uit, die mixt u best niet mee.

Mix met de staafmixer tot een gladde, romige soep, doe het karwijpoeder erbij en breng indien nodig op smaak met zwarte peper en zout. Voeg nog wat water toe als de soep te dik is. De soep kan afgewerkt worden met Ecomil kokoscuisine voor de liefhebbers, maar dit is niet noodzakelijk.

Tip: Versier de soep voor het opdienen met enkele blaadjes koriander (of peterselie als u dit niet lekker vindt) of met een handvol gekookte doperwtjes uit de diepvries voor een mooi contrast.