Kruidige tofuballetjes met yoghurtdipsaus

Ingrediënten

voor de dipsaus:

1 elp olijfolie, 250g yoghurt(*), 1elp verst munt, citroensap, zwarte peper

voor de tofuballetjes:

Voor de tofuballetjes: 250g vaste tofu, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 5 pijpajuintjes, 1tlp currypoeder, 1 elp verse koriander, 150g Bio Shop voltarwe meel, zeezout, olijfolie of sesamolie, sojasaus

 

Bereiging:

Hak het teentje knoflook en de verse munt zeer fijn. Roer samen met de yoghurt en de olie tot een glad sausje. Breng op smaak met enkele druppels citroensap en een snuifje zwarte peper (*) vervang de yoghurt eventueel door soja yofu natuur

 

Plet de tofu fijn met een vork. Hak de ui, de knoflook, de pijpajuin en de koriander heel fijn. Vermeng met de tofu. Voeg de helft van het Bio Shop meel toe. Breng goed op smaak met het currypoeder en zeezout en sojasaus. Vorm balletjes van het mengsel met een eetlepel. Rol de balletjes door het overgebleven meel. Bak de balletjes goudbruin in de olie in 2 à 3 minuten. Serveer met de dipsaus.

 

 Eet smakelijk ...