
Ingrediënten:
200g BioShop rode linzen, 1 laurierblad, snuifje zeezout, 1/2 rode ui, 1 teentje knoflook, 2 el BioShop olijfolie, 2 el tomatenpuree, 40g BioShop bulgur (goed gaar gekookt), kurkumapoeder, kerriepoeder, zwarte peper gemalen, komijn gemalen, paprikapoeder
Bereiding:
Spoel de linzen onder stromend water. Kook ze gaar in 500 ml water met een snuifje zout en het laurierblad gedurende 15 minuten. Giet ze goed af, verwijder het laurierblad en mix fijn met de staafmixer.
Snipper de ui en de look fijn en voeg samen met de gekookte bulgur toe aan het linzenmengsel. Kruid met een snuifje van de specerijen en nog wat zeezout. Zorg ervoor dat het mengsel goed afsmaakt.
Verwarm de oven voor op 190°C en leg er een vel bakpapier in.
Vorm kleine kroketjes (ongeveer 15 stuks) en leg ze op het bakpapier. Zet ze gedurende 15 tot 20 minuten in de oven, keer ze elke 5 minuten om zodat ze gelijkmatig bruinen.
Serveer de kroketjes met een fris en licht dipsausje van Griekse yoghurt met frisse lente uitjes en verse munt.
Dit gerechtje doet het goed bij elke vegetarische maaltijd, als snack of op een brunch buffet.