
Dit zijn eigenlijk hartige appelflapjes, maar dan met knolselderij en kaas toegevoegd. Perfect voor een middagje bakken op een druilerige herfstdag!
Ingrediënten:
6 plakjes (diepvries)roomboterbladerdeeg, ontdooid, 100g rode ui, 200g knolselderij, 2 rode appels, 1 el appelstroop, 1 tl zout, 100g pittige kaas, in heel kleine blokjes, 1 ei, handje sesamzaadjes of gehakte noten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 185˚C.
Pel en hak de ui fijn. Snij de knolselderij in heel kleine blokjes (brunoise). Snij de appels ook in kleine blokjes, laat de schil eraan voor de kleur.
Verhit wat olie of boter in een koekenpan. Fruit de ui glazig en voeg dan de knolselderij toe. Stoof dit alles in + 15 minuten.
Roer daarna de appels, het zout en de appelstroop erdoorheen.
Laat even doorwarmen, haal van het vuur en laat iets afkoelen. Schep dan de blokjes kaas erdoor.
Schep wat van het mengsel in het midden van de plakjes bladerdeeg.
Smeer wat water op de hoekjes van de plakjes deeg en vouw ze naar elkaar toe. Knijp ze goed samen.
Bestrijk de bladerdeegpakketjes met wat losgeklopt ei en bestrooi met wat sesamzaadjes of gehakte noten.
Schuif ze op een bakplaat + 20 minuten in de oven.
Tip: serveer met pruimen-uienchutney of gewoon lekker zo!
Smakelijk