knapperige tempehballetjes

Ingrediënten: hapje voor 4 personen, 20 balletjes

1 middelgrote ui, 1 pakje De Hobbit rooktempeh, 1 teentje look, 2 & 3 el sojasaus, sap van 3/4 limoen, 15g koriander of platte peterselie, 30g lente-ui, 3 el BioShop olijfolie, 2 el kikkererwtenmeel, 15g BioShop zonnebloempitten, BioShop olijfolie

Specerijen naar keuze: cayennepeper, currypoeder, komijn en/of gerookt paprikapoeder

 

Bereiding:

Pel en snij de ui grof en snij de tempeh in grote stukken.

Stoof de ui samen met de geperste look. Voeg daarna de tempeh, 1 el sojasaus, limoensap en specerijen naar smaak toe.

Bak de tempeh goudbruin.

Hak de koriander en snij de lente-ui in grote stukken.

Mix deze samen met de olijfolie en het kikkererwtenmeel tot een gladde textuur. Voeg de gebakken tempeh en ui samen met de zonnebloempitten toe aan de mengeling en mix nog even kort.

De zonnebloempitjes en stukjes tempeh moeten nog zichtbaar zijn, het mag geen gladde puree worden.

 

Proef en kruid bij met sojasaus, limoensap en de specerijen. Neem een kleine hoeveelheid van het mengsel en duw het aan tot kleine bitesize balletjes.

Voeg wat extra olijfolie en kikkererwtenmeel toe wanneer de balletjes niet goed kleven. 

Bak de balletjes goudbruin op een hoog vuur in voldoende olijfolie. Laat even uitlekken.  

 

Serveertip: geef er een lekkere dressing bij van sojasaus en limoensap of een fris broodbeleg van Hobbit zoals Muhammara.

 

Bron: De Hobbit