Indiase rijst biryani

 

Ingrediënten:

250g BioShop zilvervliesrijst lange korrel, 1 ui, stukje verse gember, 2 teentjes knoflook, 2 el BioShop kokosvet, 1/2 tl kurkuma poeder, 1/2 koriander gemalen, 1/2 tl komijnzaad, 2 kaneelstokjes, snuifje zwarte peper, snuifje kardamom, zeezout, 2 wortelen in stukjes, 2 aardappelen in blokjes, 200g bloemkoolroosjes, 100g boontjes of dopererwten.

 

Bereiding:

Snipper de ui en hak de gember en de look fijn. Verhit het kokosvet en voeg ui en specerijen toe. Bak even en voeg look en gember toe. Doe de gemengde groenten erbij en bak even mee. Doe dan de rijst erbij en laat ook even meebakken. Voeg ongeveer 6 dl water toe en een snuifje zout. Breng aan de kook en laat gaar worden op een zacht vuurtje zonder om te roeren.

Versier de rijst met verse korianderblaadjes.

Geef er een frisse raita (yoghurtsaus met komkommer) bij en naan brood.

Lekker met kip, vis of gebakken seitan.