
Maak een heerlijke salade met de smaken van de herfst en met boekweit voor de bite.
De dressing van rozenbottel en kaneel maakt het gerecht af.
Ingrediënten:
400g pompoen, 400g pastinaak, 1 el Mexicaanse kruiden, 2 el olijfolie, 2 wortels, 1 friszure appel, 100g vijgen, 100g gare boekweitkorrels, 2 el noten en zadenmix
Ingrediënten voor de dressing:
2 el rozenbotteljam, 6 el (soja)yoghurt, 1 tl kaneelpoeder
Bereiding:
Snij de pompoen in schijven en de pastinaak in parten. Laat de wortels heel.
Bestrooi ze met de Mexicaanse kruiden en hussel met de olie door elkaar.
Leg de groente op een bakplaat en bak in een oven op 180°C in een half uurtje beetgaar.
Doe de sla in een schaal en leg de groente erop.
Snij de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snij in dunne schijfjes.
Snij de vijgen in stukken.
Strooi de boekweit over de salade, leg de appelschijfjes erop en de vijgen.
Bestrooi op het laatst met de noten en zadenmix.
Mix de yoghurt met de jam en de kaneel en wat water tot een ruime hoeveelheid dressing.
Serveer die apart bij de salade.
Smakelijk!