Herfstfruitcrumble

Herfstfruitcrumble

 

Na een deugddoende boswamdeling genieten van een vers gebakken  appeltaart met daarbij een lekkere kop warme chocomelk met slagroom, lekker toch!

 

Deze herfstfruitcrumble kun je maken met welk herfstfruit je in huis hebt: appels, peren, perziken, pruimen, etc. Serveer 'm warm met wat opgeklopte slagroom of een bolletje ijs.

 

Ingrediënten:

500g appels, peren of ander herfstfruit, 250g boter, 250g volkorenmeel of bloem, 75g havermoutvlokken, 150g rietsuiker

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200˚C.

Schil het fruit en snij in grove blokjes. Leg in een ovenschaal.

Doe de boter, bloem en suiker in een kom en mix alles goed door elkaar. Je krijgt een kruimelig deeg. Meng de havervlokken erdoorheen en strooi het mengsel over het fruit.

Bak de crumble in 30 minuten goudbruin en laat iets afkoelen voor je het serveert.

 

Tip: serveer met opgeklopte amandelroom, slagroom of een bolletje vanille-ijs.