Groenekoolwraps met quinoa

 

Deze gezonde wraps maak je met groene kool als basis, ook wel savooiekool genoemd. Een makkelijk en snel gerecht voor een doordeweekse avond!

 

Ingrediënten:

voor de wraps: 180g quinoa, groene kool, 1 wortel, 1/4 rode kool, limoen, kiemen

voor de crema: 1/2 tl gemberpoeder, 50 ml water, 100g hummus, 1/2 tl  knoflookpoeder, 1/2 tl kurkuma, 1/2 tl chilipoeder

 

Bereiding:

Voeg de quinoa toe aan een pan met deksel met twee keer zoveel water als quinoa.

Breng aan de kook op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en laat 15-20 minuten sudderen of tot het water is opgenomen en de quinoa zacht is. Controleer de quinoa regelmatig en roer het even om te voorkomen dat het aan de bodem gaat plakken of verbranden. Als je de quinoa goed vindt haal je het van het vuur en roer je er nog even doorheen met een vork om het mooi los te maken.

Bereid nu de groenten. Verwijder de blaadjes van de savooiekool één voor één en leg ze plat op een bord. Snijd de wortel in luciferreepjes en de rode kool in blokjes.

Klop voor de crema de hummus, water, knoflook, gember, kurkuma en chilipoeder door elkaar. Voeg indien nodig extra water toe om de crema te verdunnen.

Bouw nu de groenekoolwraps. Leg de bladeren neer en schep er wat quinoa op. Voeg vervolgens de verse groenten, een scheutje crema en een scheutje vers limoensap toe en geniet ervan!

 

Tip: liever nog wat extra pit erbij? Maak de wraps af met een scheutje sriracha!

 

Smakelijk