Granola bars

 

Zelf een biologische granola bar maken moeilijk? Zeker niet. Kwestie van de juiste ingrediënten mixen en je hebt altijd een lekkere snack in huis. Handig voor onderweg of als snack voor de kinderen na school.

 

Ingrediënten:

100g grove havervlokken, 75g fijne havervlokken, 25g geraspte kokos, 50g pompoenpitten, 50g sesamzaad, 60g rozijnen, 45g speltbloem, 40g gojibessen, 1 tl kaneel, 50g kokosbloesemsuiker, 1 tl zeezout, 80g boter, 160g appelstroop plus extra om de repen mee in te smerer

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170˚C.

Week de rozijnen 5 minuten in lauwwarm water.

Meng alle droge ingrediënten door elkaar.

Laat voor de garnering wat kokosrasp, gojibessen en pompoenpitten over.

Meng de boter en appelstroop in een steelpannetje en breng aan de kook.

Meng de droge ingrediënten nu met het warme mengsel en roer goed door elkaar.

Bekleed de bakplaat met bakpapier, verdeel hierover gelijkmatig het mengsel en druk het goed aan.

Schuif de bakplaat in de oven en bak af in ca. 25 minuten op 170˚C.

Bestrijk het geheel met appelstroop en garneer met de overige kokosrasp, gojibessen en pompoenpitten.

Snij in 12 repen en smullen maar.

 

Smakelijk