Glüwein of bisschopswijn

December is traditioneel dé maand waarin met specerijen getrokken warme wijn wordt gedronken. Bisschopswijn en glühwein lijken sterk op elkaar. Het verschil is dat bisschopswijn wordt gemaakt met citroen en glühwein met sinaasappel.

 

Ingrediënten:

1 liter rode wijn, 1 sinaasappel of 1 citroen, 2 stokjes kaneel, 3 stuks kruidnagel, 2 stuks steranijs, suiker (naar smaak)

 

Bereiding:

Neem een ruime pan.

Schenk de wijn hierin en zet deze op een héél laag vuurtje. De wijn mag niet koken want dan verdampt de alcohol, dus echt een laag vuurtje.

Snij de citroen of de sinaasappel in plakken en voeg deze toe aan de rode wijn.

Doe de kruiden erbij en ca. 2-3 eetlepels suiker (naar smaak).

Laat dit nu 30-45 minuten op een heel laag vuurtje trekken en serveer warm.