Gevulde savooikool met gierst en seitangehakt

Ingrediënten:

8 savooibladeren, sesamolie of BioShop olijfolie, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 kleine courget, 1 punt paprika, 1 pakje Hobbit seitangehakt, currypoeder, zwarte peper, zout, 300g gekookte BioShop gierst, sojasaus, mirin (rijstkookwijn), geroosterde sesamolie, 3 el BioShop sesamzaad

 

Bereiding:

Verwijder de dikke nerven van de koolbladeren en blancheer ze kort in water met wat zout.

Verhit wat olie, snipper de ui en lookteentjes fijn en fruit ze in de olie. Snijd de paprika en de courget in stukjes en laat ze meestoven. Voeg het seitan gehakt toe en breng goed op smaak met currypoeder, peper en sojasaus. Doe de gierst erbij en schep goed om.

Verdeel het mengsel over de koolbladeren, vouw ze aan twee kanten dicht en rol op.

Bak de rolletjes kort aan in wat olie of boter en voeg water toe tot ze half onder staan.

Zet het deksel op de pan en laat nog 15 minuten stoven.

Rooster de sesamzaadjes in een pan met dikke bodem.

Meng 2 el geroosterde sesamolie met een scheutje sojasaus en 2 el mirin.

Giet de dressing over de rolletjes en bestrooi met de sesamzaadjes.

Geef er gebakken aardappelen bij en een fris slaatje van rauw witlof met rijstazijn.