Gevulde paprika met bulgur

Ingrediënten voor 4 personen:

150g BioShop bulgur, water, snuifje zout, 1 bosje pijpajuintjes, 1 teentje look, BioShop olijfolie,  1 pakje Hobbit seitangehakt, 1 grote tomaat, snuifje oregano, snuifje thijm, snuifje rozemarijn, 1tl rasp van biologische citroen, 4 rode paprika's, citroensap van 1/2 bio citroen, 8 fijngesnipperde basilicum-blaadjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°.

Bereid de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snipper de pijpajuintjes en het knoflookteentje en fruit kort in wat olijfolie, doe het seitangehakt erbij en roerbak enkele minuten. Snijd de tomaat in blokjes en voeg toe samen met de bulgur. Breng op smaak met de kruiden, een snuifje zout en de citroenrasp.

Was de paprika's, halveer ze en verwijder de zaadlijsten en de pitjes. Vet een ovenschaal in en schik de paprikahelften hierop.

Vul ze op met het bulgurmengsel en besprenkel met BioShop olijfolie. Zet de paprika's ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Besprenkel met wat citroensap en versier met de gesnipperde basilicumblaadjes en dien direct op.

Smakelijk!