
Een verrassende manier om knolselderij te serveren! Perfect voor een feestmaal en ook nog eens zo gemaakt.
Ingrediënten:
1 grote knolselder (ongeveer 800g), 50g gesmolten roomboter, 100g walnoten, geroosterd en gehakt, 1 tl tijmblaadjes, 125g blauwe kaas, verkruimeld (bijv. Roquefort van Vallee Verte), 100g verse cranberries, 100 ml honing
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Schil de knolselder en hou deze zo rond mogelijk. Maak met een mes een aantal klein streepjes in de bovenkant van de knolseldej. Leg vervolgens een vel aluminiumfolie neer dat groot genoeg is om de knolselder te bedekken. Leg de knolselder in het midden, bestrijk met boter en bestrooi met zout. Wikkel de knolselder volledig in aluminiumfolie en rooster gedurende 1 uur en 15 minuten of tot de knol zacht is.
Hol de knolselderij uit, maar hou een rand over van 2 cm breed.
Doe de walnoten, tijm, blauwe kaas, cranberries en honing in een kom door elkaar en schep ze in de holte. De vulling mag een beetje uitsteken aan de bovenkant.
Rooster de gevulde knolselder nog 15 - 20 minuten tot hij goudbruin is.
Serveer de knolselder door hem in 4 porties te snijden en bewaar het vocht in een schaal om erover te scheppen.
Smalelijk!