
Heb je na Pasen nog chocolade-eitjes over?
Dan is dit het ideale recept om ze op te maken
Ingrediënten:
250g chocolade (wit, melk of puur), 25g gedroogde cranberries, 25g amandelen, even geroosterd in een droge koekenpan en in reepjes gehakt, 25g gedroogde vijgen, harde steeltjes verwijderd en in stukjes gesneden, 25g koekjes (biscuitjes bijvoorbeeld), in stukjes gebroken, 25g geraspte kokos, even geroosterd in een droge koekenpan tot goudbruin, 25g marshmallows, in stukjes geknipt.
Bereiding:
Bekleed een bakplaat of bakvorm met bakpapier.
Smelt de chocolade au-bain-marie.
Doe de rest van de ingrediënten in een grote kom, schenk de gesmolten chocolade erover en roer het even door elkaar.
Spreid de massa uit over het bakpapier (met een spatel of een pannenkoekmes) tot een dikke plak.
Zet in de koelkast tot het hard geworden is.
Breek in stukken of snijd met een (warm) mes in mooie vierkantjes.
NB: varieer naar hartenlust met bijvoorbeeld gedroogde abrikozen en hazelnoten of (yoghurt)rozijntjes, cornflakes, zonnen of pompoen pitjes, walnoten, geschaafde amandelen, rozenblaadjes, chilipeper, hennepzaad.. Ook leuk om samen met (klein)kinderen te maken, dan kunnen zij hun favoriete combinatie verzinnen!
Smakelijk