
Ingrediënten:
4 conference peren - 120 ml vlierbloesemsiroop – 1 el honing - 30 ml BioShop appelsap, sap van een halve bio citroen
Voor de mascarponecrème: 100g mascarpone, 30g Griekse yoghurt, Zest van 1 bio limoen, 45ml Vlierbloesemsiroop
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Schil de peren, halveer en verwijder het klokhuis
Meng de vlierbloesemsiroop, honing, appelsap en citroensap door elkaar.
Leg de peren in een ovenschaal, giet het vlierbloesemmengsel erover, dek af en zet in de oven. Keer na 30 minuten de peren om. Blijf de peren gaar koken.
Laat de peren in hun sappen afkoelen.
Voor de mascarponecrème: klop de mascarpone los, roer de yoghurt, het vlierbloesemsiroop en de limoenschil erdoor.
Doe het resterende sap van de peren in een pan en laat inkoken tot het siroop wordt.
Leg een lepel mascarpone op een dessertbord en verdeel de peren mooi.
Smakelijk
Bron: Belvoir Fruit Farms