Gemarineerde kip in tandoori saus

Ingrediënten:

4 kipfilets, 1 dl yoghurt, garam masala poeder van Cook, chili peper, 1 tl Lima gingerpasta, 1 limoen, zeezout, de helft van een klein blikje Amaizin kokosmelk, 3 a 4 el BioShop kokosolie, 1 rode ui, 1 pot Yakso tandoori saus

 

Bereiding:

Meng de yoghurt met de specerijen, de gemberpasta, sap van 1/2 limoen.

U kunt de marinade zo ‘spicy’ maken als u zelf wil. Geen garam masala poeder in huis? Gebruik dan currypoeder, koriander en curcuma.

Snijd de kip in repen of niet al te kleine blokjes, leg ze in de marinade en roer om.

Laat de kip geruime tijd marineren.

Verhit het kokosvet en bak de kippenblokjes goudbruin.

Voeg de kokosmelk toe.

Giet de tandoori saus erover en laat nog een tiental minuten sudderen.

Snijd de rode ui in flinterdunne ringen en snijd de overgebleven limoen helft in partjes.

Serveer de kip met de ui ringen en de limoenpartjes.

Geef er gewokte groenten of een salade en basmati rijst.

 

lekker met mini naanbrood van Florentin